Menu ☰

Goi ga – chrupiąca sałatka z kurczakiem

Chrupiące, lekkie sałatki to istotna część wietnamskiej kuchni schowana nieśmiało za plecami zupy pho, sajgonek i kanapek banh mi. Zdecydowanie warto poeksplorować ten kierunek – w prosty i szybki sposób możemy przygotować dania, które przeniosą nas błyskawicznie do Azji i bardzo zadowolą nasze kubki smakowe. Na pierwszy ogień polecam goi ga – sałatka z białej […]

Czytaj więcej

Pumpkin spice latte

To podobno najpopularniejszy, sieciówkowy napój w okresie jesienno-zimowym. Tylko nie stał nawet koło dyni, a w składzie ma całe mnóstwo cukru i chemii, dzięki którym smakuje najlepiej jak tylko potrafi. Wystarczy odrobina wysiłku, by popijać aromatyczne, dyniowe latte bez żadnych obaw o zdrowie. Jest pyszne, naturalne i wspaniale sprawdza się jako rozgrzewający napój na chłodniejsze […]

Czytaj więcej

dyniowe masło orzechowe

Dla wielbicieli orzechów i dyni. Dla fanów kanapkowych smarowideł. Dla miłośników podjadania ze słoika. Słodki, korzenno-jesienny grzeszek.

Czytaj więcej

Spontaniczna zupa dyniowa

Nie jestem wybitnie doświaczoną kucharką, właściwie przez większość życia wydawało mi się, że raczej nie umiem gotować i nigdy bym nie pomyślała, że kiedyś się w tym zakocham. Na szczęście czas mija, a ludzie i ich umiejętności ewoluują. Moje pozwalają mi teraz na trochę spontaniczne wrzucanie do garnka różnych składników i przypraw z całkiem niezłymi […]

Czytaj więcej
1 36 37 38 39 40 52