Menu ☰

Pudding chia z jabłkiem, tahini i cynamonem

Kolejny z pomysłów z surowej diety – treściwy, pyszny deser albo solidne śniadanie, wtedy polecam poniższy przepis potraktować jako jednoosobowy.

PRZEPIS

2 porcje

3 czubate łyżeczki nasion chia
100 ml mleka kokosowego (Arroy D zielone)
200 ml wody
1 łyżeczka syropu klonowego
1 jabłko
kilka kropli cytryny
2 x 0,25 łyżeczki cynamonu
2 x 1 łyżeczka syropu daktylowego
2 x 1 łyżeczka tahini

Wymieszaj chia, syrop klonowy, połowę cynamonu, meko i wodę, wstaw do lodówki na 2h.
Przed podaniem jabłko pokrój w drobniutką kostkę, wymieszaj z resztą cynamonu i sokiem z cytryny. Pudding chia rozłóż do 2 pucharków, polej syropem daktylowym, ułóż jabłka i polej tahini. Możesz udekorować rodzynkami, nasionami sezamu. Pycha!

 

Tagi: , , , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *